fredag 25 juni 2010

Midsommartankar - Thoughts at Midsummer's Eve

Glad Midsommar, mina vänner ! Jag hoppas att ni har det riktigt skönt och att solen skiner på er om ni så är i stan eller på landet. Jag är hemma och har tid att sätta mig vid datorn en stund.

Jag har kommit på att jag ofta har en bild i huvudet av hur det ska vara och vissa förväntingar inför en högtid. Det ska vara på ett visst sätt: t ex midsommarstång, sill, stor fest och blommor. Nu försöker jag att lära mig själv att det ju inte alltid blir så. Kan det vara en större klokhet vid högre uppnådd ålder ?! Jag vill ta den här sommaren för vad den är och njuta av det roliga och fina jag kan få uppleva.

Stor kram
Anci


Happy Midsummer's Eve, my friends ! I hope that you're having a good time at that the sun shines on you whereever you are. In the city or in the country. I'm home and I have time to sit with the computer for a while.

I' m thinking about that I often have a picture in my head and expectations when it's a holiday. It shall be in a certain way: a maypole, herrings, a big party and flowers. But I'm trying to learn that it can be diffrent sometimes. Can it be a larger wisdom with a higher age ? I want to take this summer for what it is and enjoy all the funny and nice things I might do :)

A big hug
Anci

6 kommentarer:

Hannis sa...

Det är klokt att göra så.
Men framför allt skönt!
Att bara ta det som det kommer.

Vi gjorde det några stycken i går.
Åt gott,drack gott och låg i solstolar till klockan var tolv på natten och bara pratade och lyssnade på musik.
På landet men utan allt det där "som sig bör, nu måste vi följa en tradition"
Väldigt skönt=))

Kram Hannis

Ann-Catrin sa...

Godmorgon vännen!

men visst är det väl så..
och jag tror nog med att man blir äldre oxå kan luta sig tillbaka i det och inte bli nedslagen..
man kan ha det bra ändå och det kan bli bra..

Hoppas resten av midommarhelgen blir fin

kram på dig
A-C

Sjabbig men chic sa...

Ja, det är mycket bättre att ta det som det kommer. Det tror jag att jag är ganska bra på. Det blir ju alltid annorlunda än man tänkt sig för annars skulle man vara världens bästa spåkärring;) Men roligt och trevligt brukar det ju bli på ett eller annat sätt ändå. Mysigt är bra också;)

Ha det underbart och bäst!
Kram Lisa

I-L sa...

Ja, nu mer åker vi iväg till stugan och fiskar, grillar och umgås med familjen... Inte så märkvärdigt och ingen sill och nubbe eller midsommarstång utan bara avslappnat mys.

Jag älskar också pioner!!

Trevlig midsommarhelg!!

Kramar
Lina

Engelska Villan sa...

Hej Anci!
Vill önska dig och familjen en härlig fortsättning på helgen! Hoppas ni har det bra.
Kramar Anna

malin sa...

hej anci! och tack för att du kikat in på min blogg! hoppas att du hade en härlig midsommar, traditionellt eller inte! :) kom gärna och yoga med mig i sommar, jag har yoga utomhus, både i malmö och på österlen!

namasté,
malin